Menu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lelie bollen rooien - november 2023
De start is deze week weer gemaakt met het rooien van de lelie bollen!
1e jaars plantuien rooien - augustus 2023
In deze video zie je ons plantuien rooien met een omgebouwde Grimme GT300 aardappelrooier. De uienbedden staan op 2,25 Meter. Het loofklappen wordt gedaan door Loonbedrijf Ploegmakers uit de Rips. Dit doen zij met onze Holaras uienloofklapper.  
Dewulf Enduro zelfrijdende 4-rijige aardappelrooier - juli 2023
Wij hebben een nieuwe Dewulf Enduro zelfrijdende 4-rijige aardappelrooier aangeschaft. Zo kunnen wij zelf het allerbeste moment uitkiezen om te rooien en zo dus nog een betere kwaliteit leveren.

De kenmerken van deze rooier zijn:
Grootste zeefcapaciteit in zijn klasse, zonder versmallingen in de machine. In combinatie met een vanuit de cabine 12 graden verstelbare reinigingsmodule, de grootste reinigingscapaciteit.
De grootste bunkercapaciteit in zijn klasse, namelijk 12,5 m3.
De afvoerelevator is voorzien van een spijlenketting voor extra reiniging, en kan over 4 rijen heen lossen.
Soil-Saver techniek: Zeer gunstige gewichtsverdeling en 6 wielen zorgen voor een extreem lage bodemdruk van 1,5 kg/cm2.
Dewulf MH241 stortbak - juli 2023
Deze Dewulf MH241 stortbak hebben wij nieuw aangekocht. Zo kunnen wij gemakkelijk wortels, uien en aardappelen laden.
Artikel Smart Farming - mei 2023
Vanuit Smart Farming zijn ze op bezoek geweest bij ons om te kijken naar het zaaien van de bieten met de Farmdroid. Hier hebben zij een mooi artikel over geschreven.

Artikel Smart Farming
Farmdroid - mei 2023
De Farmdroid heeft de eerste bieten gezaaid.

Deze zelfrijdende zaai- en schoffelrobot wordt ingezet in suikerbieten en cichorei. Het grote voordeel is dat deze robot onthoudt waar de zaadjes in de grond zitten, waardoor al vóór opkomst kan worden geschoffeld.

Ploegen - april 2023
Na het natte voorjaar kunnen we eindelijk aan de slag!
Inspiratieboerderij Groeikracht Cosun - maart 2023
Wij zijn de eerste inspiratieboerderij van Groeikracht Cosun. Op donderdag 16 maart 2023 vond de feestelijke opening plaats. Bij ons worden gedurende het jaar inspiratiesessies gehouden en wordt de stap gezet van innovatie naar de praktijk.

Fotograaf Twan Wiermans
Fendt 724 Profi + Setting2 Gen6 - januari 2022
Wij hebben ons machinepark een stukje verder uitgebreid met deze ontzettend complete tractor die is voorzien van volledige LED verlichting, VarioGuide met Novatel RTK en alle vrijschakelingen, Isobus voor- en achter etc.
Bijenhotel - mei 2021
Het is druk bij ons bijenhotel!!
 
Wilde bijen zijn in het voorjaar druk met het leggen van eitjes. Ze kruipen in een buisje van ons bijenhotel. Hier leggen ze hun eitjes in. Ze leggen meerdere eitjes in de buis, daarom zie je ze vaak druk heen en weer vliegen. Tussen elk ei leggen de bijen een 'bijenbroodje'. Dat is een soort balletje van nectar en stuifmeel. Hier eten de larven van als ze uit hun ei komen.
Delvano Eurotrac 5000 - april 2021
Wij hebben een nieuwe Delvano EuroTrac 5000 met Bi-Air luchtondersteuning in gebruik genomen. De veldspuit is uitgevoerd met New Holland cabine en heeft een tankinhoud van 5000 liter met een werkbreedte van 30 meter.

Met deze nieuwe spuitmachine, staat onze teller op 3 Delvano´s. Op naar veel veilige ha´s spuiten!!

Fendt 516 en Climax kistenvuller - april 2021
We hebben een Fendt 516 SCR Profiplus en een Climax kistenvuller in gebruik genomen! Met deze kistenvuller kunnen we gedoseerd onze kisten vullen met bijv. aardappelen of uien.
Uien laden - juli 2020
Onze uien zijn gerooid, na een paar dagen op het zwad te hebben gelegen zijn we vandaag begonnen met het rapen ervan door Ploegmakers Group. De uien gaan in kisten naar Waterman Onions, daar worden ze gedroogd, gesorteerd en verpakt.
Beregenen - april 2020
Na de natte start van het jaar is het nu weer ontzettend droog op het land. Dit komt door de schrale oosten wind.

We zijn al weer even aan beregenen geslagen.
Voorjaar - april 2020
Het voorjaar is begonnen, alle gewassen gaan weer de grond in. Na een lange natte periode in februari en maart is het opeens stralend weer.

Op het land wordt er eerst gecultiveerd, dan gegierd, gesmaragd, vervolgens geploegd en dan gepoot of gezaaid. Ondertussen zitten onze uien, midden vroege aardappelen, schorseneren, wortels, suikerbieten en cichorei erin.
Cichorei rooien - januari 2020
Ook onze cichorei gaat weer uit de grond. Deze wordt gerooid door onze collega loonwerker Noud van Gog. Wij maken een mooie hoop en vervolgens worden ze opgehaald om naar de fabriek gebracht te worden.

Cichorei wordt voornamelijk gebruikt voor de verwerking tot inuline en zoetstof. Met name fructose wat een natuurlijke zoetstof is met een hogere zoetwaarde per calorie dan biet- of rietsuiker.  

Suikerbieten rooien - januari 2020
We beginnen het jaar goed, op 2 en 3 januari hebben wij onze suikerbieten laten rooien door Ploegmakers. Zelf rijden we deze naar huis waar ze op de stoep worden gelost. Vervolgens worden ze opgehaald, naar de fabriek gebracht en verwerkt tot suiker.
Lelies - november 2019
De lelies worden weer gerooid voor de firma Gouwenberg uit Julianadorp. Deze worden met kipwagens naar ons bedrijf gebracht. Waarna het zand er tussenuit wordt gespoeld.
Twee Irtec haspels - april 2019
Wij zijn 2 nieuwe Irtec haspels rijker!

Deze 2 haspels zijn een ‘buikligger’ uitvoering, waardoor het frame op de grond gelegd kan worden, voor maximale stabiliteit.

Verder voldoen ze uiteraard aan de vernieuwde verkeerseisen, want ze zijn uitgerust met luchtremmen, verlichting en dus ook de bijbehorende typegoedkeuring.

Laat de zomer maar komen!