Menu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bijenhotel - mei 2021
Het is druk bij ons bijenhotel!!
 
Wilde bijen zijn in het voorjaar druk met het leggen van eitjes. Ze kruipen in een buisje van ons bijenhotel. Hier leggen ze hun eitjes in. Ze leggen meerdere eitjes in de buis, daarom zie je ze vaak druk heen en weer vliegen. Tussen elk ei leggen de bijen een 'bijenbroodje'. Dat is een soort balletje van nectar en stuifmeel. Hier eten de larven van als ze uit hun ei komen.
Delvano Eurotrac 5000 - april 2021
Wij hebben een nieuwe Delvano EuroTrac 5000 met Bi-Air luchtondersteuning in gebruik genomen. De veldspuit is uitgevoerd met New Holland cabine en heeft een tankinhoud van 5000 liter met een werkbreedte van 30 meter.

Met deze nieuwe spuitmachine, staat onze teller op 3 Delvano´s. Op naar veel veilige ha´s spuiten!!

Fendt 516 en Climax kistenvuller - april 2021
We hebben een Fendt 516 SCR Profiplus en een Climax kistenvuller in gebruik genomen! Met deze kistenvuller kunnen we gedoseerd onze kisten vullen met bijv. aardappelen of uien.
Uien laden - juli 2020
Onze uien zijn gerooid, na een paar dagen op het zwad te hebben gelegen zijn we vandaag begonnen met het rapen ervan door Ploegmakers Group. De uien gaan in kisten naar Waterman Onions, daar worden ze gedroogd, gesorteerd en verpakt.
Beregenen - april 2020
Na de natte start van het jaar is het nu weer ontzettend droog op het land. Dit komt door de schrale oosten wind.

We zijn al weer even aan beregenen geslagen.
Voorjaar - april 2020
Het voorjaar is begonnen, alle gewassen gaan weer de grond in. Na een lange natte periode in februari en maart is het opeens stralend weer.

Op het land wordt er eerst gecultiveerd, dan gegierd, gesmaragd, vervolgens geploegd en dan gepoot of gezaaid. Ondertussen zitten onze uien, midden vroege aardappelen, schorseneren, wortels, suikerbieten en cichorei erin.
Cichorei rooien - januari 2020
Ook onze cichorei gaat weer uit de grond. Deze wordt gerooid door onze collega loonwerker Noud van Gog. Wij maken een mooie hoop en vervolgens worden ze opgehaald om naar de fabriek gebracht te worden.

Cichorei wordt voornamelijk gebruikt voor de verwerking tot inuline en zoetstof. Met name fructose wat een natuurlijke zoetstof is met een hogere zoetwaarde per calorie dan biet- of rietsuiker.  

Suikerbieten rooien - januari 2020
We beginnen het jaar goed, op 2 en 3 januari hebben wij onze suikerbieten laten rooien door Ploegmakers. Zelf rijden we deze naar huis waar ze op de stoep worden gelost. Vervolgens worden ze opgehaald, naar de fabriek gebracht en verwerkt tot suiker.
Lelies - november 2019
De lelies worden weer gerooid voor de firma Gouwenberg uit Julianadorp. Deze worden met kipwagens naar ons bedrijf gebracht. Waarna het zand er tussenuit wordt gespoeld.
Twee Irtec haspels - april 2019
Wij zijn 2 nieuwe Irtec haspels rijker!

Deze 2 haspels zijn een ‘buikligger’ uitvoering, waardoor het frame op de grond gelegd kan worden, voor maximale stabiliteit.

Verder voldoen ze uiteraard aan de vernieuwde verkeerseisen, want ze zijn uitgerust met luchtremmen, verlichting en dus ook de bijbehorende typegoedkeuring.

Laat de zomer maar komen!
Fendt 516 met frees - maart 2019
Wij hebben deze nieuwe Fendt 516 S4 ProfiPlus in gebruik genomen!

Deze tractor staat op spoor 2.25m, om door de aardappels en uien te kunnen rijden (aangepaste achterspatborden volgen nog). Het VarioGuide RTK GPS systeem, de LED werklampen en de fronthef en pto maken deze tractor geheel compleet.

Samen met de tractor hebben we ook een nieuwe Berti Machine Agricole Polaris 300 frees met kooirol gekocht.
Ploeg - februari 2019
We hebben een nieuwe ploeg in ons bezit. Onze keuze is gevallen voor een Lemken Juwel 8V 5-Schaar met Flexpack.

Deze complete ploeg is onder andere voorzien van Duramaxx strokenristers welke voor een vele malen hogere slijtvastheid zorgen. De combinatie van ondergronders en een Flexpack zorgen ervoor dat het perceel er meteen zaai- en pootklaar bij ligt.
Bumpers - maart 2018
Omdat wij merken dat we steeds vaker op de weg rijden met zwaar materiaal, hebben we op oog van veiligheid voor de medeweggebruiker gekozen om bumpers voorop de tractoren te monteren. Mocht er zich ooit een voorval voordoen is de kans kleiner dat het dan in aanraking komt met de voorwielen. Zo kunnen wij veilig rijden en jullie ook!